GSM-modules en GSM-intercomsystemen van 4G naar 5G.

Service voor bestaande toegangspoorten met automatisering.

5G Gsm-modules en intercomsystemen

Bestaande toegangspoorten en andere oplossingen die autonoom zijn door middel van een automatisering, zullen aangepast moeten worden om werkzaam te blijven!

 

Door het nieuwste 5G-netwerk zal er een eind komen aan het bestaande 2G netwerk. De telecom bedrijven hebben aangekondigd dat het 2G-netwerk volledig uit zal schakelen op 1 juni van dit jaar. Voor consumenten raden de telecom bedrijven aan om over te schakelen naar 3G, 4G of 5G waar mogelijk. Echter kunnen niet alle apparatuur deze switch maken.

Het is daarom van belang om de oudere gsm-modules te vervangen in de intercomsystemen bij toegangspoorten, om het werkzaam te kunnen houden.

Wil je een afspraak inplannen om je Gsm-module up-to-date te houden?
Klik hier en neem contact met ons op!

Aanpassingen Gsm-modules

Een intercomsysteem van een toegangspoort werkt door middel van communicatie tussen een Gsm-module en een netwerk verbinding. Wanneer een bezoeker op de bel drukt, kan de persoon binnen het gebouw spreken met de bezoeker en de deur openen indien nodig. In dit geval en andere gevallen, zoals het open bellen van een toegangspoort, zijn deze systemen verbonden met GSM-modules, waarmee communicatie mogelijk is zonder bedrading. Dit is handig omdat de deur vaak ver van de intercom binnen het gebouw verwijderd is.

Met de overstap naar 5G-netwerken, worden de oudere GSM-modules onbruikbaar omdat deze niet compatibel zijn met de nieuwere netwerken. Het vervangen van de oude GSM-modules is essentieel om de systemen operationeel te houden. Door te upgraden naar een 4G of 5G-module, kan een stabielere en snellere verbinding worden gegarandeerd en blijven de intercomsystemen up-to-date.

Bij Tereco is hier al van tevoren over nagedacht, daardoor is voor de geplaatste automatisering van Tereco maar een kleine aanpassing nodig om de Gsm-modules en intercomsystemen up-to-date en voor de komende jaren weer vloeiend te laten functioneren.

Serviceaanvraag

Heb je een automatisering van Tereco? Neem dan contact op of dit van toepassing is op je toegangspoort(en).

Verstuur een serviceaanvraag door hieronderstaand op te klikken.
Serviceaanvraag  

Of neem direct contact op via te bellen of te mailen naar:
+31 (0)76 598 4521
service@tereco.com

TERECO, DAAR KUN JE NIET OMHEEN.

Geïnteresseerd door wat je hebt gezien, en vragen over de mogelijkheden van divers hekwerk of poorten?
Tereco staat voor je klaar!
Neem dan contact met ons op

Bel +31 (0)76 598 4521
of mail info@tereco.com

maandag, 8 mei 2023